KALENDAR
Ansambl ZABOK
CERTIFIKAT VRSNOĆE foka-KAOF-131
1958. - OMLADINSKO KULTURNO-UMJETNIČKO DRUŠTVO „JOSIP DEBELJAK“  • 1994. - KULTURNO-UMJETNIČKO DRUŠTVO ZABOK • 2015. - ANSAMBL ZABOK
Senior klub 2014
Cunge , cunge, cungeraj…   

Projekt koji tijekom cijele školske godine provodi Ansambl Zabok u suradnji s Osnovnom školom K. Š. Gjalskoga osmislila je folkloristkinja i voditeljica  Ansambla Zabok, Senka Jurina, a temelji se na upoznavanju i usvajanju narodnih plesova Hrvatskog zagorja mađu svim generacijama osnovnoškolaca.

 

 

Svaka generacija polaznika osnovne škole u Zaboku nauči plesati po jedan zagorski ples, primjeren njihovoj dobi.

Svrha projekta je osim njegovanja i očuvanja tradicijske kulture svoga zavičaja, poticanje zajedništva među djecom kao i drugi sociološki i pedagoški aspekt.

 

 

U povijesti Ansambla Zabok ovo je najopsežniji projekt jer u njemu sudjeluje gotovo 800 učenika i preko 30 učitelja, te folklorni voditelji i asistenti.

Cunge, cunge, cungeraj 2011.
Jedinstveni projekat „Folklor našeg zavičaja - Cunge, cunge, cungeraj“ prepoznat je od organizatora Međunarodne smotre folklora te smo ga u Zagrebu 19.07.2012. predstavili našoj i međunarodnoj publici. U prezantaciji je sudjelovalo šezdest malih zabočana od prvog do osmog razreda.